סטודנטים למען הקהילה: גם אתם יכולים להקים עמותה

אם הגעתם לשלב הלימודים האקדמיים בחיים שלכם, אתם בטח מרגישים כבר בעצמכם עד כמה מדובר בזמן מושלם לעשייה חברתית ענפה. ואם הנתינה והרצון לתרומה לחברה הם חלק בלתי נפרד מכם, אנחנו בטוחים שאתם מנצלים את התקופה הזו עד תום ולוקחים חלק בכמה שיותר מטרות חברתיות חשובות כאלו ואחרות. אם ככה – למה שלא תיקחו את למקסימום? העשייה החברתית בתקופת הלימודים היא הזדמנות מצוינת למסד את הדבר הזה, מה שניתן לעשות די בקלות דרך הקמת עמותה ללא מטרות רווח. בואו ננסה להבין איך מקימים עמותה ומדוע זו הדרך הטובה ביותר לקדם את המטרות החשובות שקרובות ללבכם.

מי רשאי להקים עמותה?

על פי החוק כל שני אזרחים ישראלים מעל גיל 18 רשאים להקים עמותה ביחד. עם זאת חשוב לדעת שעל מנת לקבל מעמד של עמותה מוכרת במס הכנסה יש צורך בשבעה חברים רשומים, ככה שמומלץ לאסוף את מספר החברים הנדרש מבעוד מועד.

 

 

איך מקימים עמותה בישראל?

התהליך של הקמת עמותה הוא תהליך בירוקרטי די ארוך, אבל זו ממש לא תורה מסיני וזה בהחלט משהו שאפשר ללמוד ולעשות באופן עצמאי במידה ונחליט שלא להיעזר באנשי מקצוע לצורך כך. השלב הראשון הוא מילוי של טופס בקשה לרישום העמותה שבו נציע שמות לעמותה ונפרט עוד דברים חשובים אחרים לגביה כמו הכתובת שלה והיכן היא תפעל, דרכי התקשרות עם חברי העמותה וכן הלאה. בנוסף נמלא בטופס עוד פרטים נוספים חשובים כמו מטרות העמותה וכן הלאה.

כעת מגיע השלב של הוספת תקנון העמותה וחשוב מאד להבין איך כותבים תקנון בצורה טובה. התקנון יכלול את מטרות העמותה, את היעדים השונים שלה ואיך היא מתעתדת לפעול וכן פירוט של המבנה התאגידי של העמותה (אספה כללית, ועדת ביקורת, וועד מנהל וכן הלאה). לבסוף יש לצרף את אישור תשלום האגרה לפתיחת עמותה שניתן לאחר שמשלמים. מכאן הבקשה עוברת לבחינה ובתור מספר ימים נקבל תשובה שהעמותה נרשמה או שיש צורך בתיקונים וטפסים נוספים קודם לכן.

הקמנו עמותה – איך מגייסים כספים?

הקמת העמותה היא החלק הטכני והבסיסי יותר בתהליך והעבודה האמתית מתחילה לאחר מכן. האתגר הגדול ביותר של כל עמותה הוא נושא גיוס הכספים וזה משהו שלא תמיד בא בקלות ובאופן טבעי. שווה בהחלט להיעזר בגורמים מקצועיים ובפרט מומלץ להכיר אתר לגיוס כספים לעמותות בשם אטלס שזהו בעצם תחום ההתמחות שלו. האתר מציע מגוון של כלים מתקדמים לגיוס כספים לרבות:

  • פלטפורמה חכמה וחדשנית למציאת גורמי מימון בהתאמה לסוג העמותה ולמטרות שלה.
  • ליווי בתהליך ההקמה והייסוד של מערכי גיוס כספים בתוך עמותות.
  • ליווי והכשרה של אחראי הגיוס בימי הכשרות מסודרים.
  • סיוע בהגשת בקשות ומילוי קולות קוראים וכן הלאה.

ניהול עמותה – המשימות שחשוב להכיר

מעבר לגיוס הכספים ישנן משימות נוספות באופן שוטף שחשוב להכיר. ניהול עמותה כולל בין היתר גיוס פעילים ומתנדבים שיסייעו לנו לקדם את המטרות שלנו בפועל, פיתוח רעיונות חדשים ויוזמות שדרכן נביא לידי ביטוי את מטרות העמותה, פרסום ושיווק של העמותה ושל הפעילות שלה על מנת לגייס תמיכה ומימון מהציבור וכן הלאה.

לסיכום

נכון – תפעול עמותה זה לא תמיד דבר פשוט, אבל אין ספק שאם העשייה החברתית היא בנפשכם אז זוהי הדרך הטובה ביותר לעשות את זה. זה הזמן לקחת את הנתינה לשלב הבא ולהקים עמותה. אל תהססו להיעזר בשירותים המקצועיים של אטלס בשלב של גיוס תרומות וכספים.

פוסטים במיוחד בשבילך

מחכימים: מהו סולם נורווד המילטון?

כשמדובר בביטוי עצמי, השיער שלנו משחק תפקיד מרכזי ומגדיר את הזהות והסגנון הייחודיים שלנו. עם זאת, הזמן אינו עוצר בשבילנו. נשירת שיער היא דאגה עתיקת

נגישות