העסק הראשון שלי – מדריך לסטודנטים לפתיחת עסק קטן

מדריך לסטודנטים לפתיחת עסק קטן

סטודנטים רבים עובדים במקביל ללימודים. חלקם אף פותח עסק קטן ועובד כעצמאי. אפשרות זו, עשויה להיות תחילתה של קריירה חדשה, אולי אפילו באופן שקשור לתחום הלימודים. עם זאת, פתיחת עסק היא ללא ספק עניין מורכב יותר, מאשר עבודה כשכיר. כך מומלץ לגשת לנושא זה:

הבירוקרטיה

ניהול עסק כרוך בלא מעט בירוקרטיה, אם כי בעסק חדש וקטן, היא בהיקף מצומצם יותר. את ההיבט הבירוקראטי חשוב להכיר ולטפל בו, עוד לפני שמתחילים לעבוד בפועל ולייצר רווחים. הוצאת חשבוניות, תשלומי מס וכדומה – חשוב להתמצא ולהבין, לגבי כל מה שהחוק מחייב אתכם כעצמאים. בין השאר, יש לפתוח עוסק פטור במשרדי מס הכנסה ולהרשם גם במע"מ (אם כי כעוסק פטור, תהיו פטורים בהמשך מלעסוק במע"מ). יש לטפל בדברים גם מול ביטוח לאומי, מבחינת שינוי סטאטוס אצלם ותשלום מקדמות (לשכירים תשלומי הביטוח הלאומי יורדים מהשכר והדבר באחריות המעסיק). סטודנטים הם גם בין האוכלוסיות, שאצלם רואים עבודה במקביל במקומות שונים, בין אם כעצמאי או כשכיר. למצבים כאלה, יש השלכות בירוקראטיות שונות, שכדאי להכיר בפני עצמן. מנהלות נוספות, עשויות לכלול רכישת ביטוחים, השגת היתרים, התקשרויות עם ספקים והכנת מקום העבודה עצמו.

תכנון טוב

הצלחה עסקית, בנויה על תכנון טוב. הן לפני הקמת העסק והן תוך כדי פעילותו (מאחר ששינויים בתכנית בוודאות יידרשו). בהקשר זה, מדובר על גיבוש תכנית עסקית מפורטת. מומלץ לגשת לכך באופן זהיר וריאליסטי מאוד וכמה שפחות להתבסס על הערכות שאתם לא בטוחים לגביהן. כסטודנטים וכבעלי עסק קטן, יהיה לכם כנראה מרווח טעות קטן למדי, כך שעדיף להיזהר יותר מדי, מאשר להיות פזיזים ולהינזק. מימון הוא היבט חשוב ביותר ובהקמת עסק, נדרשות לא פעם הוצאות ראשוניות מגוונות. חשוב לקחת דברים כאלה בחשבון, עוד בתכנון הראשוני. מעבר לכך, מומלץ מאוד להשאיר מרווח בטחון, כספי ובכלל, להפתעות. כדאי גם לקחת בחשבון, שמשברים מסוגים שונים אכן יתרחשו ולצאת מנקודת הנחה וודאית, שהתכניות שלכם עוד ישתנו לא מעט.

הסתייעות במומחים

מומלצת השקעה חכמה בסיוע מקצועי של מומחים, בין אם זה בשיווק, קידום אתרים או בתחומים עסקיים שונים.

למשל, בכל הנוגע להיבטים מיוחדים דוגמת בחירת שם לעסק, חשיבה על המיתוג, הבידול העסקי וכדומה. גם רואה חשבון יכול לסייע מאוד.

צמיחה מבוקרת

בתכנון וגם בהפעלת העסק, כדאי לחשוב במונחים של צמיחה מבוקרת, הדרגתית. מחד, מי שמתכנן על צמיחה מהירה, עשוי להתאכזב. הדברים בפועל, הם בדרך כלל פחות קלים ממה שנדמה. מאידך, צמיחה מהירה עשויה לסבך אתכם כעסק, בוודאי בתור סטודנטים, שלא יכולים להקדיש את כל זמנם לעבודה. כחלק מהיבט זה, כדאי שלא למהר ולהעסיק עובדים. אפשר להיות שותפים בעסק עם סטודנטים אחרים – זה עניין אחר. אבל העסקת עובדים היא עניין מורכב, שכרוך גם בהוצאות כספיות לא מעטות וגם בהשקעת משאבי זמן לא מעטים. כך שזה פחות מומלץ לעסק קטן, בוודאי לסטודנטים.

קידום אתרים

נדגיש באופן מיוחד, את נושא השיווק וקידום האתרים. הקמת אתר ובכלל שיווק ברשת האינטרנט, מהווים ערוצים זולים יחסית לקדם את העסק. הם גם אפקטיביים מאוד.

כלי עזר מתאימים

לשם תפעול העסק, תזדקקו לכלי עזר שונים, חלקם ממוחשבים. גם כאן, מומלצת גישה הדרגתית מבוססת פשטות. למשל, לא חייבים בהכרח תוכנת CRM לשם ניהול קשרי לקוחות, כל עוד יש לכם היקף לקוחות קטן ואולי אפילו קבוע. גיליון אלקטרוני ומעבד תמלילים, עשויים בהחלט להספיק לעסק קטן בראשית דרכו עבור מטרות כאלה.

 

לסיכום

סטודנטים יכולים בהחלט לפתוח עסק קטן ולהצליח בו. העיקר – לתכנן היטב ואז להתקדם בזהירות ובאופן מחושב.

פוסטים במיוחד בשבילך

מחכימים: מהו סולם נורווד המילטון?

כשמדובר בביטוי עצמי, השיער שלנו משחק תפקיד מרכזי ומגדיר את הזהות והסגנון הייחודיים שלנו. עם זאת, הזמן אינו עוצר בשבילנו. נשירת שיער היא דאגה עתיקת

נגישות