הליקובקטר פילורי תפס אתכם באמצע התואר? יש דרך להתמודד איתו

כל מי שלמד אי פעם במוסד אקדמי וניסה לרכוש תואר וכמובן מי שעושה זאת ממש בימים אלו, יודע היטב כי מדובר מצד אחד על תקופה מהנה ורוויה בחוויות והיכרות עם אנשים חדשים, ומצד שני זו תקופה שבהחלט עשויה להיות מלחיצה מתוך הצורך לעמוד בדרישות הקורסים השונים והרצון להצליח לקבל ציונים טובים בעבודות ובמבחנים. כמובן שבתקופה הזאת ישנם דברים שיכולים להסיח את הדעת ולפגוע במידה רבה בהצלחה שלנו, וכשמדובר על מחלות או בעיות רפואיות שצצות חלילה, נראה כי במקרים הפשוטים מרבית הסטודנטים יודעים איך להתמודד איתם ולחזור בהקדם האפשרי לשגרת למידה נכונה ורציפה. עם זאת, ישנם מצבים כרוניים לא פשוטים שבטווח הארוך עלולים להביא לפגיעה משמעותית בלמידה, וחיידק ההליקובקטר פילורי, ממנו סובלים רבים בעולם ובארץ וביניהם גם סטודנטים הוא אחד הנפוצים שבהם. אם גם אתם התחלתם לחוות תסמינים לא נעימים במערכת העיכול כמו צרבות, כאבי בטן, תחושת נפיחות או הקאות ושלשולים ואובחנתם כמי שנדבקו בחיידק, דעו שאפשר להתמודד עם זה ולעבור את התואר בהצלחה. כך תעשו זאת.

הכירו את החיידק

בראש ובראשונה חשוב להכיר את הגוף שלכם והאתגרים העומדים בפניכם ולכן מומלץ ללמוד על החיידק כמה שיותר. כאן תוכלו למצוא מידע שימושי על החיידק בקיבה ואיך מטפלים בו ותוכלו לבנות לעצמכם, יחד עם הרופאים שלכם ומי שמטפל בכם תכנית סדורה להתמודדות איתו. כעת, הנה כמה טיפים כלליים להתמודדות עם החיידק.

הטיפול הקונבנציונלי

כמו כל חיידק אחר, גם כאן הטיפול המערבי המוכר כולל שימוש באנטיביוטיקה. בגלל שמדובר בחיידק עקשן למדי, ישנו שילוב של ארבעה סוגי אנטיביוטיקה שונים וכן נעשה שימוש בתרופות נוגדות חומצה על מנת להקשות את התרבות החיידק שאוהב מאד סביבה חומצית בקיבה. אם הרופא שלכם ממליץ לכם על הטיפול כדאי לעשות אותו, אבל צריך לזכור שבהרבה מקרים חשוב לצעוד צעדים אחרים לצד הטיפול הרגיל. יש ליטול אנטיביוטיקה אך ורק בהוראת רופא ובהמלצתו.

הליקובקטר פילורי תפס אתכם באמצע התואר? יש דרך להתמודד איתו

אכילה מסודרת – מנות קטנות

קשה להתמודד עם החיידק כשהתזונה לא מסודרת ומאוזנת, דבר שמאפיין את התזונה של לא מעט סטודנטים. אם אתם סובלים ממנו, עליכם ליצור לעצמכם שגרה של אכילה קבועה ולאכול בכל שעות היום, כאשר העדיפות היא על אכילה של כמה מנות קטנות במהלך היום בתדירות גבוהה במקום מספר ארוחות כבדות. זה לכשעצמו לא ינצח את החיידק באופן בלעדי, אבל זה בהחלט עשוי לעזור. תזונה של סטודנטים נוטה להיות לא מסודרת ולא בריאה, ויש דרכים להתמודד זה, גם אם אין לכם הליקובקטר פילורי.

הפחיתו מהמזון המעובד

המזון המעובד הוא משהו שכדאי להפחית בו אם רוצים לזכות להקלה. דברים כמו סוכר, שמן בכמות גבוהה ומאכלים ממותקים עם צבעי מאכל וחומרים משמרים – כל אלו יהפכו את הקיבה לאידיאלית להתרבות החיידק ואכילה מופרזת שלהם בהחלט עשויה להחריף את התסמינים. נסו להפחית ועדיף להימנע באופן כללי.

אל תתפתו לשטויות במהלך היום

אנחנו בטוחים שאתם עסוקים ושהלו"ז צפוף מאד, אבל אתם חייבים לסגל משמעת ולדאוג לעצמכם לארוחות בריאות במהלך יום הלימודים. אל תתפתו לקנות שטויות בקפיטריה, כי זה משהו שיכול להחריף את התסמינים במהלך היום ולהפוך את השהות שלכם על ספסל הלימודים לנוחה הרבה פחות ולא כל כך נעימה.

שימו לב, את המידע למאמר הזה לקחנו מאתר כללית, אתר בית החולים שיבא בתל השומר ופורטל הומיאוטריט. אנו ממליצים שלא להקשיב לכל אחד ולקבל את המידע על ההתמודדות עם החיידק ממקורות מוסמכים ואמינים בלבד.

זכרו – ניהול נכון של הבעיה יחד עם הטיפול התרופתי יביאו להקלה משמעותי וזה בהחלט משהו שאפשר לטפל בו. רק בריאות!

 

*המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית ואין להסתמך עליו כהמלצה רפואית מכל סוג שהוא.

פוסטים במיוחד בשבילך

מחכימים: מהו סולם נורווד המילטון?

כשמדובר בביטוי עצמי, השיער שלנו משחק תפקיד מרכזי ומגדיר את הזהות והסגנון הייחודיים שלנו. עם זאת, הזמן אינו עוצר בשבילנו. נשירת שיער היא דאגה עתיקת

נגישות