מה עושים סטודנטים במקרה של אובדן כושר עבודה?

כל מי שלמד אי פעם לימודים אקדמיים באוניברסיטה או במכללה יודע היטב כי אחד האתגרים הגדולים ביותר עבור סטודנטים הוא הצורך להתפרנס במקביל ללימודים עצמם. על אף שזה בהחלט לא דבר קל, מרבית הסטודנטים מסתדרים בדרכים כאלו ואחרות ומוצאים פתרונות יצירתיים עם עבודות מזדמנות, עבודות במשמרות, מלגות שניתן לעשות ולקבל עליהן כסף ובעוד שלל דרכים יצירתיות. יחד עם זאת, במקרים בהם סטודנטים מעורבים חלילה בתאונה או חולים במחלה שמשביתה אותם ומונעת מהם את האפשרות לעבוד, זה בהחלט יכול להיות דבר בעייתי שכן במצב הזה לא ניתן להתקיים וכמובן שלא ניתן לממן את הלימודים. מה עושים במקרים הללו? ובכן, אם גם אתם נמצאים במצב הזה או רוצים פשוט להיות מוכנים אליו, הנה מדריך קצר של מה שחשוב שתעשו.

דאגו לביטוח מקיף קודם כל

בראש ובראשונה עוד לפני שאתם מתחילים את הלימודים האקדמיים שלכם או עבודה כלשהי, חשוב לבדוק שיש לכם ביטוח שמכסה אתכם במקרים של אובדן כושר עבודה. מי שפותח קרן פנסיה מבוטח בדרך כלל בפוליסה בסיסית ביותר, מה שאומר שאם אתם חווים אובדן כושר עבודה לא בטוח שתהיו מכוסים עד הסוף ברגע האמת. ניקח לדוגמא סטודנט שהמקצוע שלו הוא מורה למוסיקה ומאבד חלילה את השמיעה מסיבה כלשהי. במקרים הללו הביטוח הבסיסי יאמר שאומנם הוא לא יכול להתפרנס עוד מהמקצוע שלו, אבל הוא בהחלט יכול לעשות דברים אחרים כמו גינון למשל, או עבודה במפעל וכך למעשה לא מקבלים קצבה. מה שחשוב לדאוג לו זו מטריה ביטוחית שמבטיחה פיצוי בכל מקרה של אובדן כושר עבודה.

מה הסיבה לאובדן כושר העבודה והאם יש מקום להגשת תביעה?

הדבר הראשון שצריך לבחון מבחינה משפטית ובירוקרטית לאחר אובדן כושר עבודה, כמובן לאחר שניגשתם לרופא ודאגתם לבריאותכם, הוא האם יש סיבה לאובדן בגינה ניתן להגיש תביעה. האם המצב התרחש בעקבות תאונה שקרתה במקום העבודה ויש אפשרות לבחון תביעה של ביטוח לאומי ומקום העבודה? האם המצב התרחש בעקבות רשלנות רפואית לאחר טיפול במרכז רפואי כלשהי ויש מקום לבחון את הנושא של תביעת רשלנות רפואית? האם יש אדם מסוים שאחראי לכך ואפשר לתבוע ממנו פיצויים בגבוה מסוים וכן הלאה. גם אתם מרגישים שאתם בטוחים במאה אחוז שאין עילה לתביעה, אנו ממליצים להיוועץ בגורם משפטי מוסמך שכן הרבה פעמים אנשים כלל לא מודעים לאפשרויות העומדות בפניהם בנושא הזה.

מה עושים סטודנטים במקרה של אובדן כושר עבודה?

מה מגיע לכם מטעם האקדמיה?

השאלה הנפוצה ביותר במצבים הללו בקרב הסטודנטים, היא האם ישנן זכויות כלשהן שמגיעות למי שסובל מאובדן כושר עבודה? ובכן, התשובה היא כמובן שיש לבחון את העניין באופן פרטני מול כל מוסד לימודי, אבל ככלל בהחלט ניתן לומר שהמוסדות מציעים סיוע והקלה בתנאי התשלום לסטודנטים במצבים הללו. יותר מכך, במקרים רבים בהם אין חוק מסוים שמחייב אותם לעשות זאת, נציגי המוסדות מגישים סיוע כלכלי לפנים משורת הדין וזה בהחלט לא בושה לגשת, לשתף את הגורמים האחראיים על הנושא במצב שלכם ולבקש סיוע.

אל תתפשרו על הזכויות שלכם

מרגישים שנתקלתם באטימות מצד הסגל האקדמי? האחראי לאובדן כושר העבודה שלכם מתנער מאחריות ומנסה להתחמק מטיפול בכם? גשו בהקדם האפשרי לייעוץ משפטי ובקשו מבעל מקצוע מנוסה שיבחן את המקרה שלכם לעומק. במרבית המקרים תגלו שישנם בהחלט צעדים שתוכלו לעשות שיקלו עליכם ויאפשרו לכם לקבל סיוע כלכלי. אובדן כושר עבודה עבור סטודנטים זה אכן מצב מורכב, אבל כזה שבהחלט ניתן להתמודד איתו עם הכלים הנכונים.

פוסטים במיוחד בשבילך

מחכימים: מהו סולם נורווד המילטון?

כשמדובר בביטוי עצמי, השיער שלנו משחק תפקיד מרכזי ומגדיר את הזהות והסגנון הייחודיים שלנו. עם זאת, הזמן אינו עוצר בשבילנו. נשירת שיער היא דאגה עתיקת

נגישות