סטודנטים, רשלנות רפואית היא עילה להגשת תביעה!

תקופת הלימודים האקדמיים היא תקופה של התפתחות אישית, של גילויים חדשים וכמובן של כיף, חברים, מסיבות וכל היתר. סטודנטים הם לרוב אנשים צעירים מאד וככאלו הם נמצאים באוכלוסייה בריאה יחסית. למרות זאת, חלק גדול מהם נדרשים לבצע הליכים רפואיים שונים היכולים לכלול אבחונים, ניתוחים אסתטיים, ניתוחים יותר רציניים או טיפולים אחרים. דרך נוספת בה מוצאים את עצמם סטודנטים בטיפול רפואי היא בפציעות. אלו יכולות להיגרם מהשתתפות בנבחרת הספורט של האוניברסיטה או הפקולטה או אפילו בטיול בזמן חופשת הסמסטר. לסטודנטים רבים אין היכרות מאד מעמיקה עם המערכות הרפואיות השונות ובכלל, סיפורי על מחלות, ניתוחים, תרופות או אבחונים זה משהו שנשמע בשיחות רבות בקמפוסים השונים. משום כך, אין מודעות בקרב סטודנטים לכל הנושא של רשלנות רפואית. הם לא מודעים לקיומם של מצבים בהם ניתן וצריך לתבוע בגין רשלנות שהתבצעה בטיפול או אבחון שלהם. על כך בדיוק נרצה לשפוך אור במאמר הזה.

 

סטודנטים הכירו: מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית היא שלל מקרים בהם לא הוגש טיפול נכון, נמנע טיפול הכרחי או בוצעה אבחנה רפואית שגויה. ביחד עם זאת, צריך להוכיח נזק אשר נגרם כתוצאה מכך. הרשלנות הרפואית לא חייבת להתקיים רק על ידי רופא או רופאה. רשלנות רפואית יכולה להיות של כל אחד ואחת מהצוות הרפואי המטפל: אחים ואחיות, מזכירים ומזכירות רפואיים, טכנאים/יות רנטגן, שיננים/יות ועוד תפקידים רבים אחרים. גם מוסדות יכולים להיות מואשמים ברשלנות רפואית. תוכלו למצוא מידע נוסף ועדכונים שוטפים באתר lawtip. שם תמצאו חומר רב על הגשת התביעה ועוד. את אותה תביעה, ניתן להגיש כאמור נגד כל אחד ואחת מבעלי התפקידים שהזכרנו כמו גם המוסדות עצמם: בתי חולים, מרפאות פרטיות, קופות חולים, חברות תרופות ועוד.

תביעת רשלנות רפואית היא לא תהליך פשוט ואין כל סיכוי לנהל אותו בעצמנו, ללא התייעצות וייצוג של עורך דין מומחה לתחום. חשוב לזכור את האפשרות של רשלנות רפואית ולשים לב לסימנים אשר יכולים להעיד עליה:

  • תוצאה לא רצויה של הליך רפואי.
  • הרגשה שלא ניתנים לנו כל הפרטים.
  • בעת ניתוח או לידה שהסתבכו – הגעה של אנשי צוות לא קשורים מטעם בית החולים והסתודדויות ביניהם.
  • חוות דעת או כל מידע אחר הסותרים מכל וכל את האבחנה שניתנה לנו או הטיפול עצמו.

סטודנטים, רשלנות רפואית היא עילה להגשת תביעה!

 

הליך תביעת רשלנות רפואית

התביעה עצמה מתחילה בפניה לעורך דין מומחה לתחום. במקביל ממש, יש לאסוף מסמכים רפואיים אשר בידינו. לאחר מכן, יתבצעו פעולות בשיתוף עם עורך הדין אשר מייצג אותנו. הוא יפעל לאיסוף מסמכים וראיות נוספות. במישור מקביל, תתבצע פניה לרופא מומחה אשר ייתן את חוות דעתו הן בתצהיר והן בהסכמתו לעמוד על דוכן העדים אם הוא יידרש לכך. חלק מדרישות הסף של תביעה שכזאת הם רופא מומחה אשר יעיד לטובתנו. תביעות אזרחיות לפיצוי עד 2.5 מיליון ש"ח יוגשו לבית משפט השלום במקום מגוריכם. מעל לסכום זה, יתקיימו הדיונים בבית משפט מחוזי.

תקופת ההתיישנות על תביעות רשלנות רפואית היא 7 שנים כאשר יש לכך חריג: שבע השנים הללו יכולות להיספר רק מיום גילוי הנזק אשר נגרם ובתנאי שלא חלפו 10 שנים מהתרחשות הנזק. לדוגמה: ניתוח בו הייתה התרשלות הותיר את החולה עם בעיות אותן גילה בביקור אצל רופא רק שנתיים מאוחר יותר. במקרה זה, הוא יוכל לתבוע עד 9 שנים מעת הניתוח עצמו.

 

תביעות רשלנות רפואית הן לא משהו שהיינו מאחלים לאף סטודנט או כל אדם אחר. למרות זאת, חשוב להכיר את הנושא מכיוון שהתביעה תעזור לממן טיפולים ותפצה על הנזק במידה ואתם חלילה קורבנות של רשלנות כזאת

פוסטים במיוחד בשבילך

מחכימים: מהו סולם נורווד המילטון?

כשמדובר בביטוי עצמי, השיער שלנו משחק תפקיד מרכזי ומגדיר את הזהות והסגנון הייחודיים שלנו. עם זאת, הזמן אינו עוצר בשבילנו. נשירת שיער היא דאגה עתיקת

נגישות