האם לחץ בלימודים יכול לגרום נשירת שיער אצל נשים?

נשירת שיער אצל נשים

במאמר הזה נדון בקשר בין לחץ וסטרס עם תופעה של נשירת שיער אצל נשים. זוהי תופעה שלא מרבים לדבר עליה משתי סיבות עיקריות. ראשית, נשירת שיער אצל נשים אינה תופעה שכיחה כמו שהיא אצל גברים. אולי משום כך יש לגביה יותר טאבו אשר גורם לנושא להיעלם ולא להיות מוזכר. שנית, הקשר בין לחץ לתופעות גופניות הוא לא מוכר דיו ומתחיל להתבהר רק בשנים האחרונות. כיום ידוע לנו בוודאות שיש קשר בין לחץ לתופעות שונות ומאמר זה בא לגשר על פער הידע הזה שבין החוקרים לציבור כולו.

תקופת הלימודים האקדמיים היא תקופה יפה של התנסויות חדשות, התפתחות אישית והרבה כיף. יחד עם זאת, זו גם תקופה של לחץ גדול המגיע לעיתים רק בתקופות המבחנים ולעיתים נמשך כך כל הסמסטר. מי שלומדת לימודים תובעניים כמו רפואה, חווה בוודאי את הלחץ הזה האופן ישיר ברמה זו או אחרת במשך כל תקופת הלימודים. בתור סטודנטיות, כדאי לכן להבין את הקשר שבין לחץ לנשירת שיער כי יש מה לעשות בעניין.

מידע אמין ומקצועי

בנושאים הקשורים לרפואה מומלץ תמיד להתעדכן מאתרים מקצועיים אשר נכתבו על ידי בעלי מקצוע בתחום. לגבי נשירת שיער והפתרונות הרבים לה, תוכלו למצוא עוד מידע באתר Balding. ממש כפי שהשם מרמז, מדובר באתר אשר נותן סקירה מקיפה לגבי בעיות שונות המביאות לנשירת שיער או הקרחה של ממש. בנוסף, מוצגים באתר שלל פתרונות אשר עיקרם השתלות שיער. ההשתלות הללו נעשות כיום בטכנולוגיות חדשניות וחשוב להבין עליהן לפני שמחליטים להשתיל שיער.

המחקר האקדמי

בעיות רפואיות רבות גוררות אחריהן חרושת שמועות ואמונות אשר הקשר בינן לבין המציאות מקרי בהחלט. בתור אקדמאיות, בטח תשמחו לשמוע שיש מחקרים מאד אמינים אשר קושרים לחץ לנשירת שיער. מחקר מקיף שכזה נערך בשנת 2017. המחקר בדק את רמות החומר הנקרא ציטוקין בקרב שהוא חומר המעורר דלקת תוך תאית. עוד נחקר האם מצבי לחץ ומתח יובילו לנשירת שיער אצל נשים. מסתבר שרמות הציטוקין אכן היו גבוהות ואפילו במדידה שנערכה לאחר 12 שבועות הן נשארו גבוהות יחסית. החוקרים גילו תגלית חשובה מאין כמוה. מסתבר שרמות הציטוקין והנשירה קשורות לא רק למצב הלחץ עצמו, אלא לתופעה המתרחשת בזמן מצב הלחץ והיא נשימה לא סדירה. מצבי לחץ גורמים לקשיי נשימה אשר משנים את קצב הנשימה ומאטים אותו מבלי שתרגישו בכך בזמן אמת. כל זה יכול להביא למצב של מחסור באספקה סדירה של חמצן לדם ותיעדוף שלו למקומות אחרים על פני השערות. השערות 'נחנקות' ונושרות. הדרך הטובה ביותר להתמודד עם זה היא על ידי תרגול של נשימות כמה פעמים ביום. זה יעזור לכן להגיע לנשימות נכונות יוצר גם בתקופה עמוסה של הרבה לימודים או מבחנים.

 

תרגולי הנשימה נקראים צ'י והם מאד פשוטים לביצוע. רצוי לעשות אותם בזמן עמיד. הם כוללים שאיפת אוויר לכ-90 אחוז מחלל הריאות. ניתן להבחין בשאיפה נכונה כאשר אתן מרגישות שהריאות מלאות אבל לא נגרם מצב של חוסר נוחות. לאחר מכן יש להחזיק את האוויר כמה שניות בודדות בפנים ואז לנשוף אותו לאט החוצה. ניתן להרים את הזרועות למעלה תוך כדי השאיפה ולהורידן תוך כדי הנשימה החוצה. יש קשר בין הנשימה לבין התפקוד שלנו, כך שחשוב להקפיד על תרגילי הנשימה כדי לסייע בשיפור המצב.

 

תרגול נשימה שכזה יפעל בשתי דרכים עיקריות למניעת נשירת שיער. הוא ילמד אתכן לנשום נכון ובנוסף יהווה אתנחתא מרגיעה משגרת הלימודים המלחיצה.

פוסטים במיוחד בשבילך

מחכימים: מהו סולם נורווד המילטון?

כשמדובר בביטוי עצמי, השיער שלנו משחק תפקיד מרכזי ומגדיר את הזהות והסגנון הייחודיים שלנו. עם זאת, הזמן אינו עוצר בשבילנו. נשירת שיער היא דאגה עתיקת

נגישות