מדריך מיוחד: ניהול זמן יעיל לתלמידים וסטודנטים

ניהול זמן יעיל לתלמידים וסטודנטים

אתם וודאי מכירים את הלחץ הזה שמגיע לפני תקופת מבחנים, כשיש עומס של מבחנים ועבודות להגיש, ולא ברור איך אפשר להצליח לעשות את הכל בזמן הקיים. לא ככה? ובכן, יש כמה וכמה שיטות ניהול זמן לסטודנטים ותלמידים, שיטות שמתבססות על לוח הזמנים העמוס שלכם, ומתמקדות לא רק בתקופת הבחינות, אלא בכל הסמסטר. סקרנים? המשיכו לקרוא.

מה הסוד? לתכנן נכון, וכמה שיותר מוקדם

ידוע שתקופת המבחנים יוצרת לא מעט לחץ בקרב סטודנטים ותלמידים, ולעיתים מובילה לחרדה של ממש. כמות המשימות גדולה מהרגיל, והזמן קצר. מה עושים? מנהלים את הזמן באמצעות תכנון מוקדם ומושכל.

בשלב הראשון, חשוב לערוך רשימה מסודרת של כל המשימות שלכם, לרבות דדליינים. לצד כל משימה, יש לציין כמה זמן ייקח לכם למלא אותה. ניתן ואפילו רצוי לחלק משימות לכמה חלקים, למשל אם יש לכם מבחן, ואתם יודעים שאתם זקוקים לפחות ליומיים של למידה – ציינו זאת.

לאחר שערכתם רשימה של כל המשימות שלכם, חשוב שתבצעו תיעדוף, ותסדרו את המשימות לפי סדר חשיבות. היעזרו במרקר כדי לסמן בצבע צהוב משימות מאוד דחופות, בצבע ורוד משימות לשלב מאוחר יותר ובצבע כחול, משימות שניתן לדחות לסוף החודש. כמובן שניתן להשתמש בצבעים אחרים, מה שחשוב הוא שתבצעו את התיעדוף, כך תוכלו לתכנן את הלו"ז שלכם באופן המיטבי.

כעת, יש לכם רשימת משימות שמחולקת לפי סדר עדיפויות, ולצד כל משימה מצוין משך הזמן הנחוץ כדי למלא אותה. אפשר לעבור לשלב הבא.

ניהול זמן יעיל לתלמידים וסטודנטים

בניית לו"ז חודשי, שבועי ויומי

רגע. לפני שאתם נלחצים, בואו נסביר – בתור התחלה יש להכין לו"ז חודשי בו תחלקו את כל המשימות שלכם על פני החודש, בהתאם לדדליינים שיצרתם – מעין מבט על. ההמלצה הרווחת היא להשתמש בקובץ אקסל, ביומן של גוגל או להכין טבלה ידנית (קחו בחשבון שיהיה לכם הרבה יותר קל לעדכן את הלו"ז אם תשמשו בקובץ ממוחשב).

לאחר מכן, נתחיל לחלק את המשימות על פני השבועות, ולפצל כל משימה לחלקים קטנים. כפי שאמרנו, אם ביום רביעי יש לכם מבחן, יש לשבץ ביום שני ושלישי מספיק שעות עבור הלמידה (כמובן שחשוב שתעריכו כמה זמן אתם צריכים כדי ללמוד, ותוסיפו זמן לבלת"מים). לאחר שבניתם את הלו"ז השבועי וחילקתם את המשימות – זה הזמן לבנות לו"ז יומי, שם תגדירו בדיוק מאיזו שעה עד איזו שעה כל משימה תבוצע. את הלו"ז היומי כדאי להכין בתחילת כל שבוע, או לפחות יום לפני – ולא באותו היום.

טיפ: חשוב ומומלץ לשלב גם הפסקות בתוך לוח הזמנים שיצרתם. הכניסו שעה אחת להפסקת צהריים, והפסקות קטנות של 10 דקות, מידי שעה וחצי-שעתיים. זה מאוד מועיל, ואפילו חיוני. כדאי להוסיף גם זמן לפעילות גופנית, לפחות 3 פעמים בשבוע, כשזו יכולה להיות הליכה של 20 דקות בלבד. זה יעזור לכם לנקות את הראש ולהפחית לחצים.

מה קורה אם לא עומדים בלו"ז?

יש מצבים שבהם יהיו לכם בלת"מים, מקרים בלתי צפויים, משימות חדשות, או לחלופין – לא תעריכו נכון את הזמן ותתעכבו על משימה אחת יותר מהצפוי. במקרה כזה, יש לבצע הערכה מחודשת בסוף היום, ולעדכן את הלו"ז בהתאם. זוכרים שהשארנו זמן לבלת"מים? ובכן זה יעזור לכם להזיז משימות, ועדיין לעמוד בדדליין שלכם.

שנסכם?

בניית לוח זמנים היא חלק בלתי נפרד מניהול זמן נכון ויעיל, וזה חיוני מאוד לתלמידים וסטודנטים, ובייחוד בתקופות לחוצות כמו תקופת המבחנים. דאגו לסביבת לימודים פורייה ונוחה, כזו שתאפשר לכם ללמוד עשות ארוכות בנוחות.

בהצלחה.

פוסטים במיוחד בשבילך

מחכימים: מהו סולם נורווד המילטון?

כשמדובר בביטוי עצמי, השיער שלנו משחק תפקיד מרכזי ומגדיר את הזהות והסגנון הייחודיים שלנו. עם זאת, הזמן אינו עוצר בשבילנו. נשירת שיער היא דאגה עתיקת

נגישות