אוכלים בריא: איך לבחור נתחי בשר טובים?

בחירה טובה של רכיבי מזון, מהווה מפתח קלאסי להכנת אוכל מצוין. בריא, טעים, מה שלא תרצו – הכול מתחיל מרכיבים אשר נבחרים בתשומת לב ובקפידה. אם כך, כיצד בוחרים נתחי בשר טובים?

היכן משיגים בשר טוב?

האם אתם מחפשים מקום מומלץ לרכישת המרכיבים, לארוחה מבוססת בשר? בשביל בשר טוב, דרושה קצביה טובה. מי שמעוניין, יכול למצוא לא מעט מקומות טובים למטרה זו. לדוגמה: יש ברעננה קצביה טובה, אשר זמינה לתושבי המרכז. "מעדני גורמה" הוא אטליז ברעננה, אשר מהווה למעשה חלק מרשת של יותר ממאה קצביות. רשת זו נוסדה בשנת 1972 והתחילה את דרכה כאטליז בולט, שהיה ידוע בשם אטליז אהרון עזר ובניו. כיום, היא מציעה מגוון בשרים ועופות טריים, חלקם ביבוא עצמאי מארגנטינה ומאירופה. כמו כן, תוכלו למצוא במעדני גורמה סדרת מוצרי פרמיום בטעם ביתי לצלייה על אש (כולל המבורגרים, נקניקיות, קבבים, קציצות ועוד).

בבחירת קצביה, שימו לב בעיקר לנקודות הבאות:

מקצועיות – ראשית, שימו לב להתמחות של המקום בתחום זה במיוחד. האם זו קצביה בפני עצמה או עמדת קצביה בסופרמרקט? היבט נוסף שנוגע למקצועיות, הוא כמובן רמת הקצבים במקום.

ניקיון – ההתרשמות הכללית שלכם מניקיון המקום, מהריח שיש בו, מהסדר וכדומה.

איכות שירות – קבלת שירות אישי וסבלני, יכולה לעשות הבדל גדול. זאת, במיוחד לגבי נושאים שאתם לא מתמצאים בהם, וזקוקים לסיוע מהקצב בחנות.

מבחר – אם אין במקום את מה שאתם מחפשים, לא ישנה עד כמה הוא טוב. יותר מכך – ככל שיש במקום יותר מוצרים שאתם רוכשים באופן קבוע, הדבר יסייע לכם לצמצם את מספר החנויות שבהן אתם רוכשים.

כיצד בוחרים נתחי בשר?

נקודות אלה, יסייעו לכם לבחור את נתחי הבשר הטובים ביותר:

להתמצא בפרטים – להכיר את הנושא. למשל, לדעת שבשר מיושן יהיה רך יותר, עם טעם שונה ומיוחד.

להתייעץ – בישראל אין חובה של רישום מידע על איכות הבשר. לכן, הקונים תלויים יותר במידע שמספק הקצב.

להכיר את הזנים – ישנם למשל לא מעט זני בקר שונים. עם הזמן, תדעו מה אתם מעדיפים.

איכות – האיכות נובעת מגורמים רבים. מלבד סוג הבשר שבו מדובר, היא מושפעת במידה רבה במיוחד מהיבט הטריות. בשר טרי הוא לרוב יקר יותר, אך טוב יותר. היזהרו לגבי בשר קפוא שהופשר. כמו כן, עדיף לרכוש בשר ללא תבלינים.

כשרות – בחירת בשר כשר, היא כמובן עולם שלם ומיוחד בפני עצמו. ישנו למשל הבדל בין "בשר כשר" לבין "בשר מוכשר". עבור מי שהכשרות חשובה לו, נכנסים לתמונה שיקולי הלכה שונים והם עשויים להיות מבחינתו החשובים ביותר. מעבר להם, במסגרת מה שמותר לרכוש, ישנו כמובן היבט של בחירה לפי טעם אישי ואיכות.

אוכלים בריא: איך לבחור נתחי בשר טובים?

להעשיר את הידע

רוצים להעשיר את הידע לגבי מאכלים מבוססי בשר או לגבי אוכל בכלל? יש כיום אפשרויות רבות כמענה לכך.

אמנם מגזינים מודפסים בנושא אוכל, כבר לא רואים בהיקף שהיה בעבר. אך מצד שני, יש עושר של מקורות מידע מצוינים, אשר נגישים במהירות ובחינם ברשת האינטרנט. ישנם למשל פודקאסטים מרתקים בנושא אוכל ובריאות, כדוגמה אחת לכך. דוגמאות נוספות, הם אתרים אשר מתמחים בנושאים אלה. כמובן, כמו בכל תחום, יש גם קבוצות אשר מוקדשות לנושאים אלה ברשתות החברתיות.

לסיכום

אם תדעו לרכוש מרכיבים ממקורות איכותיים ותתמצאו בבחירה טובה של המרכיבים, אתם כבר "בחצי הדרך" לארוחה מושלמת!

פוסטים במיוחד בשבילך

מחכימים: מהו סולם נורווד המילטון?

כשמדובר בביטוי עצמי, השיער שלנו משחק תפקיד מרכזי ומגדיר את הזהות והסגנון הייחודיים שלנו. עם זאת, הזמן אינו עוצר בשבילנו. נשירת שיער היא דאגה עתיקת

נגישות